De KiesKwies

De KiesKwies, wat een gedrocht van een naam! Maar het ligt wel in de mond. Deze ‘kwies’ over het reilen en zeilen van Europa moesten we doen in opdracht van school, in teken van de maatschappelijke topics over Europa natuurlijk.

Ik zal je even begeleiden door deze quiz. Je begint namelijk met het kiezen van een personage dat jou het beste ligt. Vervolgens moet je je tegenstanders uitkiezen, elk met een ander IQ om de spanning hoog te houden. Dan krijg je de quiz voorgeschoteld die opgedeeld is in vier levels. Tijdens elk level krijg je vijf vragen over een bepaalde thematiek. Deze vragen moet je zo snel mogelijk beantwoorden want je krijgt normaal gezien twintig seconden, maar dat is buiten je tegenstanders berekend, deze “zoeken” namelijk ook naar het correcte antwoord.

Zelf heb ik voor het mannetje met de gele achtergrond gekozen en de personages met een IQ van 100 en van 130 als tegenstanders gekozen. Uiteindelijk heb ik nog een score van 10 behaald, net erdoor! Maar sommige van de vragen lijken dan ook zeer logisch en té onnozel.. Misschien dat de lessen en de gastlector over Europa hieraan hebben bijgedragen?

Advertenties

0 Responses to “De KiesKwies”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Advertenties

%d bloggers liken dit: